Promo-actie: Win een elektrische fiets!

2 e-bikes | elektrische fietsen te winnen bij aankoop van een appartement.

 

Wie zijn hart verloren heeft in Middelkerke en de gelukkige eigenaar is geworden van een prachtig luxe appartement, kan daarbovenop in de prijzen vallen. Wij verloten maar liefst twee prachtige prijzen onder alle nieuwe eigenaars.

Venico geeft e-bikes weg, win je elektrische fiets! 

De winnende appartement eigenaars zullen hierdoor kunnen genieten van de unieke fietsroutes die onze kust te bieden heeft. 

De elektrische fiets actie loopt nog tot 01/09/17

In navolging van de gemeente Middelkerke zet ook Venico volop in op het groene, ecologische en duurzame karakter van onze kuststreek. We verloten daarom gratis twee eco-vriendelijke e-bikes  (elektrische fietsen) onder alle nieuwe eigenaars die voor 01/09/2017 intekenen op een nieuwbouwappartement in de residenties Parc de Bercy of Parc de la Villette!

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Minuten
  • 00Seconden

Wat is een elektrische fiets of e-bike?

Vandaag de dag is de elektrische fiets haast niet weg te denken uit ons straatbeeld. Een nieuwe vooruitstrevende manier van fietsen, nog steeds gericht op een duurzaam beleid. Fietsen alsof u constant de wind mee heeft.  Maar wat is een e-bike en wat zijn de voordelen? Wij leggen het aan u uit.

Een elektrische fiets of e-bike is een fiets met een motor. Deze motor biedt ondersteuning bij het fietsen. Hij ondersteunt de trapinspanning waardoor het voor u, als weggebruiker een stuk makkelijker wordt.

Grotere uitdagingen aangaan en fietsen op een ontspannende manier kan geen probleem meer zijn, want op de moeilijke momenten is er een elektrische steun.

De motor bestaat uit een oplaadbare batterij. De batterijduur is afhankelijk van allerlei factoren zoals fietsgedrag, de intensiteit waaraan je mee trapt of het gewicht van de bestuurder. Verder zijn ook fysische factoren belangrijk zoals weersomstandigheden en reliëf.

Wanneer de batterij plat is kun je nog steeds fietsen, je moet dan wel het gewicht van de motor meedragen. De meeste elektrische fietsen hebben een uitneembare batterij, zo is het makkelijker om hem snel op te laden in een oplaadpunt bij je thuis, op het werk of in een gezellig fietscafé onderweg. Wat handig is, is dat je de batterij dus ook thuis kunt laten wanneer je maar een kort ritje maakt en toch niet het volledige gewicht van de accu wilt meenemen.

Welke voordelen biedt een elektrische fiets?

De elektrische fiets kan voordelen bieden voor iedereen. Zo kom je sneller aan op je bestemming, wat het ideaal maakt om ook grotere afstanden op een duurzame en sportieve manier te overbruggen zonder dat je al te moe of bezweet aankomt.

De e-bike biedt trapondersteuning, dit is handig bij het oprijden van een brug of het beklimmen van een heuvel.

Ook het vervoeren van kinderen of zware vrachten wordt makkelijker met de e-bike.

Als laatste kan de elektrische fiets hulp bieden bij mensen die te kampen hebben met fysieke problemen, maar toch nog graag in beweging zouden willen blijven.

Dit alles maakt een elektrische fiets de moeite waard en dit resulteert zich ook in cijfers, vorig jaar was 1/3 van alle fietsen die verkocht werden in België een elektrische fiets. Dat is een verdubbeling ten op zichtte van het jaar ervoor.

greenmission-img1

Levensduur een tips voor onderhoud van de batterij

Zoals eerder vermeld hangt de batterijduur af van verschillende factoren. De levensduur hangt ook  af van een grote groep factoren. Eerst en vooral zou je altijd de gebruiksaanwijzing moeten lezen die bij de fiets zit. Wanneer je de levensduur van de accu graag zou willen verlengen, is het aangeraden om onderstaande tips te volgen. Li-Ion batterijen hebben na aankoop minimaal 5 ladingen en ontladingen nodig om op hun maximale kracht te komen. In die fase worden de cellen van de accu gevormd. Deze bepalen zowel de batterijduur als de levensduur.

Bij aankoop van de fiets laad je de accu volledig op. De volgende laadbeurt vind pas plaats wanneer de accu volledig leeg is. Dit proces is 5 keer noodzakelijk. Dan pas kun je ten volle genieten van je elektrische fiets.Wanneer je de batterij voor langere tijd niet gebruikt, probeer hem dan nog steeds 1 keer per maand op te laden. Zo voorkom je batterijschade.

Indien mogelijk, bewaar de batterij dan binnen. Doe dit zeker wanneer de buitentemperatuur onder het vriespunt daalt.  De actieradius of batterijduur zou mogelijk met 30 tot 50% kunnen verminderen wanneer hij bevroren is.